Programın Amacı:
Resim Anasanat Dalı yüksek lisans programı; uygulama odaklı eğitimiyle öğrencilerin pratik tecrübelerini arttırmanın yanı sıra, uluslararası ölçüt ve tanımlara uygun yoğun kuramsal içeriğiyle de teorik temelleri güçlü, akademik araştırma-yazım konusunda uzmanlaşmış ve akademik etik bilincini içselleştirmiş bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Kayıt Kabul Koşulları:
“Yüksek Öğretim Kurulu Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği” ve “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği” hükümleri esas alınmaktadır. Kontenjanlar ve hangi alanlardan başvuru kabul edileceği ve diğer gerekli belgeler sınav döneminde ilan edilir. Güzel Sanatlar Enstitüsü'ne yapılacak başvurularda Lisans not ortalaması, yazılı bilim değerlendirme sınav notu, mülakat/dosya değerlendirme notunun başarı notuna etkisi sınav döneminde ilan edilir. Yabancı uyruklu öğrencilerden istenen diğer belgeler Üniversite Senato kararı ile sınav döneminde ilan edilir.
*Resim Anasanat Dalı yüksek lisans programına 2022-2023 Eğitim-Öğretim döneminde 10 öğrenci kabul edilmiştir.
Programın Süresi İçeriği:
Programın süresi asgari 2 yıldır.
Alınan Dersler:
Sanat Atölyesi I (Zorunlu)
Bilimsel Araştırma Tekniği ve Yayın Etiği (Zorunlu)
Desen I (Seçmeli)
İleri Özgün Baskı I (Seçmeli)
Metin İncelemeleri I (Seçmeli)
Çağdaş Sanatın Sorunları I (Seçmeli)
Karşılaştırmalı Doğu ve Batı Sanatı I (Seçmeli)
Video Sanatı (Seçmeli)
Mitoloji ve Sanat (Seçmeli)
Feminist Kuram ve Sanat (Seçmeli)
Çağdaş Türk Sanatı (Seçmeli)
Disiplinler Arası Sanat Atölyesi (Seçmeli)
Rölyef ve Mozaik Atölyesi (Seçmeli)
Sanat Atölyesi II (Zorunlu)
Seminer (Zorunlu)
Desen II (Seçmeli)
İleri Özgün Baskı II (Seçmeli)
Metin İncelemeleri II (Seçmeli)
Çağdaş Sanatın Sorunları II (Seçmeli)
Karşılaştırmalı Doğu ve Batı Sanatı II(Seçmeli)
Yeni Medya Sanatı (Seçmeli)
Sanat Ekonomisi (Seçmeli)
Psikanaliz ve Sanat (Seçmeli)
Proje Geliştirme (Seçmeli)
Cam Atölyesi (Seçmeli)
Uzmanlık Alan Dersi (Zorunlu)
Tez Çalışması (Zorunlu)
Uzmanlık Alan Dersi (Zorunlu)
Tez Çalışması (Zorunlu)
Yeterlilik ve Mezuniyet Koşulları:
Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği Madde 6’ya göre: Tezli yüksek lisans programı toplam 21 krediden oluşan dokuz adet ders, bir seminer dersi ve tez çalışmasından oluşmaktadır. Seminer dersi ve tez çalışması kredisiz olup başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir. Tezli yüksek lisans programı, bir eğitim-öğretim dönemi 60 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla seminer dersi dahil en az on ders ve tez çalışması olmak üzere toplam en az 120 AKTS kredisinden oluşmaktadır. Öğretim programının öngördüğü zorunlu ve seçmeli derslerinin not ortalaması 4 üzerinden 2.5 olmalıdır. Tez çalışmasını azami sürede tamamlayıp, tez savunma sınavında başarılı olan öğrenciler programdan mezun olmaktadır.
Mezun İstihdam Alanları:
Programdan mezun olan öğrenciler kendilerini temsil eden bir sanat galerisi aracılığıyla ya da bağımsız sanatçılar olarak kariyerlerini sürdürebilecekleri gibi; (lisans eğitimlerinin ilgili programlarda olması koşuluyla) gerekli formasyon eğitimlerini tamamlayarak özel kurumlarda ve devlet kurumlarında öğretmenlik yapabilir, gerekli belgeleri alarak güzel sanatlar fakültelerine hazırlık amacı taşıyan atölyeler açabilir ve öğrenci yetiştirebilirler. Çeşitli sanat kurumlarında farklı görev ve sorumluluklarla çalışılabilirler. Yeterli koşulları sağladıklarında ise vakıf ve devlet üniversitelerinde akademisyen olarak görev yapabilirler.